2016. november 30., szerda

1. Tericum Könyvkiadó

A Tericum Könyvkiadó 1993-ban alakult. Első könyv amit kiadtak a Benjamin Hoff: Malacka és tao című könyv volt. Nincs megszabott profilja a kiadónak, olyan könyveket adnak ki, amiket szeretnének. Jelenlegi kiadóvezető: Pavlov Anna. Arra vonatkozó információt, hogy mikor kezdtek el e-könyveket kiadni nem találtam semmit.



Kilenc műfajt különböztet meg a honlapján a kiadó:
  • Szórakoztató irodalom
  • Szépirodalom
  • Tájak, Emberek
  • Történelmi regények, Memoár
  • Varázslatos kelet
  • Magyar Szépirodalom
  • Ízek, Szakácskönyvek
  • Ismeretterjesztés
  • Gyerekkönyvek
Jól látszik, hogy nem vicceltek, amikor a kiadónál megjelenő könyvekről az ismertetőben azt írták, hogy bármit kiadnak, ami megtetszik nekik. Egy-kettő olyan könyvet találtam csak, ami akkoriban amikor kiadták éppen felkapott volt (lásd: Patricia Highsmith Carol című könyve, ami 2015-ben került a mozikba). Ebből arra következtetek, hogy az olvasói igényeket nem veszik figyelembe.

E-könyvek vásárlása
A Tericum Könyvkiadó honlapján, nem tudunk e-könyvet venni, de ha megnyitjuk az "E-könyv" menüpontot, akkor felajánl egyéb könyvterjesztőket ahol megvásárolhatóak az e-könyveik.

Könyvterjesztők:

Fájlformátumok és vásárlás menete
Epub vagy mobi formátumban tudjuk megvásárolni az e-könyveket a korábban felsorolt honlapokon keresztül. Miután kiválasztottuk a könyvet és kosárba raktuk eldönthetjük milyen formátumban szeretnénk megvásárolni vagy választhatjuk azt, hogy minden formátumban letöltjük. Utána ugyanúgy megy az online vásárlás, mintha papíralapú könyvet vennénk. Megagyja a vevő az adatait, fizet és jóváhagyja a vásárlást. Ha a vásárlás rendben lezajlott akkor már le is tölthetjük az e-könyvet.   

E-könyv árai, összehasonlítás!
Magyarországon még mindig sújtja a 27%-os áfa az e-könyveket, ez az árakon is meglátszik, mert nem sokkal olcsóbbak az e-könyvek, mint a papíralapúak.
Sorra veszem a terjesztők árait, akik forgalmazzák a Tericum kiadó e-könyveit. Példának Alan Brennert Honolulu című könyvét veszem.

Alan Brennert - Honolulu


Terjesztő
Ár
DiBook
2770,- Ft
Multimediaplaza
2770,- Ft
eKönyv
2770,- Ft

(A papír alapú könyv ára a kiadó honlapján: 3970,- Ft)

A táblázaton jól látszik, hogy a terjesztők árai ebben az esetben egységesek. 




Megjegyzés: A kiadó a honlapján feltünteti a Digitalbooks-ot is, mint e-könyvterjesztőt, de a honlapjuk nem működött. Ha a későbbiekben találok róla valamit, akkor frissítem, majd a bejegyzést. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése